Jakob marathon

HISTORIK

Jakob Marathon har arrangerats sedan 1977 varje år i samband med Jakobs Dagarna.  Först gick banan tur och retur Nykarleby. I samband med bostadsmässan hade vi en bana som löptes 4 varv och nu har vi en 2 varvs bana som till största delen går på lätta trafikleder från Centralplan ut till omfartsvägen och längs den mot Larsmo till avtagsvägen mot Alholmen och sedan till målet på Centralplan.

Först var det Lenkki Boys som stod för arrangemangen, sedan kom Brahe och Drott med i bilden och nu står Drott ensam för arrangemangen.

TACK!

IF Drott vill rikta ett stort tack till alla deltagare och funktionärer samt till publiken vilka alla gjorde 2018-års tävling till en trevlig och minnesvärd tillställning. Vi hoppas på god uppslutning och på  gynnsamt väder  2019!

 Jakob Marathon 2019

Jakob marathon löps fredagen den 26.7.2019.

Enligt tradition går tävlingarna i samband med stadens stora sommarevenemang Jakobs-Dagar. För helmaratonloppets del blir det 43:e gången.

Maratonsegrarna lagerkransas och alla som genomför sitt lopp erhåller medalj. Deltagarna i ½-och helmaraton är oberoende av klass också anmälda till allmänna klassen.

Organisation 2018

Ordförande
Monica Grankulla-Häggblom

Sekreterare
Hans Byggmästar

Tidtagning/Chip                                                                                                                          Ronnie Emet

Kansli
Sara Åhman

Trafiken/trafikvakter
Ulf Lindholm

Trafikmärken/borden/km-skyltning                                                                                                                                      Leif Enfors

Saftstationer
Sara Åhman/Kaj Nyman

Priser
Kaj Nyman

PR, flyern
Hans Byggmästar