Jakob marathon

NYA RUTTER OCH STRÄCKOR 2019

HISTORIK

Jakob Marathon har arrangerats sedan 1977 varje år i samband med Jakobs Dagarna.  Först gick banan tur och retur Nykarleby. I samband med bostadsmässan hade vi en bana som löptes fyra varv och nu har vi en två varvs bana som till största delen går på lätta trafikleder från Centralplan ut till omfartsvägen och längs den mot Larsmo till avtagsvägen mot Alholmen och sedan till målet på Centralplan. Nu har vi from 2019 en fyra varvs bana. Banan går mot Lannäslund, via Gamla Bennäsvägen, förbi Aspegrens, Skolparken och via Alholmsgatan under Strengbergsklocka till Skepparegatan och förbi nya Församlinghemmet, Pinnonäsgatan och Tengströmsgatan/Oxhamnsgatan och tillbaka till Centralplan. 

Först var det Lenkki Boys som stod för arrangemangen, sedan kom Brahe och Drott med i bilden och nu står Drott ensam för arrangemangen.

TACK!

IF Drott vill rikta ett stort tack till alla deltagare och funktionärer samt till publiken vilka alla gjorde 2018-års tävling till en trevlig och minnesvärd tillställning. Vi hoppas på god uppslutning och på  gynnsamt väder  2019!

 Jakob Marathon 2019

Jakob marathon löps fredagen den 26.7.2019.

Enligt tradition går tävlingarna i samband med stadens stora sommarevenemang Jakobs-Dagar. För helmaratonloppets del blir det 43:e gången.

Maratonsegrarna lagerkransas och alla som genomför sitt lopp erhåller medalj. Deltagarna i ½-och helmaraton är oberoende av klass också anmälda till allmänna klassen.

Organisation 2019

Ordförande
Hans Byggmästar

Sekreterare
Hans Byggmästar

Tidtagning/Chip   

Peter Kronholm                                                                                                                         

Kansli
Sara Åhman

Trafiken/trafikvakter
Ulf Lindholm/Gustav Simons

Trafikmärken/borden/km-skyltning                                                                                                                                      Leif Enfors

Saftstationer
Sara Åhman/Kaj Nyman

Priser
Kaj Nyman

PR, flyern
Hans Byggmästar

Facebook, Instagram
Sara Åhman